Imenovano Župno ekonomsko i pastoralno vijeće

20.02.2020 22:24   |   861 prikaza Imenovano Župno ekonomsko i pastoralno vijeće

Dana 20. veljače 2020. u crkvi Uznesenja BDM na Šćitu, pod sv. misom u 16,00 sati, pred ramskim dekanom  mons. Markom Tomićem, te župnikom i ramskim gvardijanom fra Andrijom Jozićem, polaganjem prisege uvedeni su u službu Župnog pastoralnog i Župnog ekonomskog vijeće župe Rama-Šćit od kardinala Vinka Puljića slijedeći imenovani članovi:

Na mandat od pet godina članovi Župnog ekonomskog vijeća župe Rama-Šćit imenovani su:

Jozo Abaz, Ante Sičaja, Branko Jelić-Balta, Luca Babić i Nenad Meter.

Ovi vijećnici će u skladu sa Statutom ekonomskih vijeća u Vrhbosanskoj nadbiskupiji pomagati Župniku, koji je ujedno predsjednik Vijeća, u ekonomskom poslovanju i upravljanju vremenitim dobrima župe.

Na mandat od pet godina članovi Župnog pastoralnog  vijeća župe Rama-Šćit imenovani su:

Ivan Filipović, Marina Malekin, Ivan Šekelja,  Zora Beljo, Anica Čuljak i Mara Pločkinjić.

Ovi vijećnici će u skladu sa Statutom pastoralnih  vijeća u Vrhbosanskoj  nadbiskupiji surađivati sa  Župnikom i pomagati mu u planiranju, organiziranju i izvršavanju župnog apostolata na području evangelizacije, pastirske službe i službe posvećivanja, te  na karitativnom, socijalnom  i drugim sličnim područjima.

Na koncu, uz simbolične darove fra Andrija je vijećnicima čestitao i zaželio  blagoslovljen rad u ovoj službi, dekanu mons. Marku zahvalio za obred uvođenja vijećnika u službu.

Foto pogledajte ovdje