Nadbiskupijski križni put mladih na Šćitu

06.04.2019 16:17   |   431 prikaza Nadbiskupijski križni put mladih na Šćitu

U organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II, danas je na Šćitu više stotina mladih iz svih dekanata Vrhbosanske nadbiskupije sudjelovalo na pobožnosti Križnoga puta.

Pod geslom “S mladima donijeti Evanđelje svima”, ovaj križni put bio je dio priprave mladih za predstojeći najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Kako je i predviđeno, procesija i pobožnost Križnoga puta započela je u 11 sati ispred Etnografskog muzeja Franjevačkog samostana Rama Šćit, odakle je krenula kroz “Fratarski gaj” koji se nalazi u neposrednoj blizini samostana i kroz kojega su postavljene postaje Križnoga puta.

Etno skupina “Čuvarice”, animirala je pjevanje postaja Križnoga puta, a mladi iz svh dekanata, čitali su tekstove postaja. Također, mladi su nosili križ tijekom pobožnosti.

Nakon završetka Križnoga puta, sudionici su se uputili do župne crkve gdje je uslijedilo misno slavlje, kojega je predvodio pomoćni biskup vrhbosanski, mons. dr. Pero Sudar.

Nakon procesije Križnog puta, euharistijskog slavlja i ručka, mladi su imali mogućnost obilaska etnografskog muzeja, Umjetničke galerije, kao i “galerije na otvorenome”.

U neslužbenom dijelu, zainteresirani su imali prigodu za obilazak Ramskog jezera i područja oko samostana, kao i prigodu za druženje i upoznavanje drugih sudionika Nadbiskupijskog križnog puta.

Fotografije pogledajte ovdje