Lica i naličja društvenih mreža

17.02.2013 15:42   |   3993 prikaza Lica i naličja društvenih mreža

U subotu 16. veljače održana je treća mjesečna tribina u dvorani Franjevačkog samostana Rama-Šćit. Gost predavač bio je dr. fra Drago Bojić, glavni urednik revije Svjetla riječii profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Tema fra Draginog predavanja bila je Lica i naličja društvenih mreža. Pozitivne i negativne strane virtualnog komuniciranja.

U zanimljivom izlaganju fra Drago je podsjetio na brzi razvoj medija, posebno u zadnjih dvadesetak godina te istaknuo njihov veliki utjecaj na svakodnevni život pojedinca. Svako korištenje medija, istaknuo je fra Drago, pa tako i društvenih mreža ima svoje pozitivne i negativne strane što ovisi od toga kako ih koristimo. Svakako da je druženje s prijateljima na društvenim mrežama i zabava dobrodošlo ali ono ne može zamijeniti konkretno druženje i zato je potrebno iz virtualnog komuniciranja vratiti se u konkretni život i konkretne međusobne susrete koje ništa ne može zamijeniti. Nakon zanimljivog predavanja postojala je mogućnost za pitanja što su neki prisutni i iskoristili.

Među 90-ak prisutnih bili su mladi ali i oni malo stariji koji svakodnevno komuniciraju putem društvenih mreža i koji su željeli nešto novo saznati o tom načinu komuniciranja.

Franjevački samostan je u prosincu prošle godine pokrenuo mjesečne tribine. Na prvoj tribini u prosincu 2012. bilo je govora o vjeri a gost je bio dr. fra Ivan Šarčević, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Druga tribina u siječnju ove godine bila je posvećena hrvatskom jeziku u BiH a gost je bio poznati književnik i publicist Ivan Lovrenović.

Vezana fotogalerija (8)Arhiva novosti